27 iunie, 2008

Un fleac, m-au dizolvat!

Dragi prieteni,
Nu dau declaratii vreo 24 de ore. Ca sa mă gândesc mai bine.
Nu va ingrijorati, sunt bine.

La multi ani, Nelson Mandela!

13 comentarii:

  1. Domnule Dancu, de la marea metamorfoza din 89 si pana astazi, am votat in mod consecvent cu dreapta. A fost modalitatea mea de a protesta impotriva unei mentalitati remanent-comuniste promovata de persoanaje incorporate intr-un sistem puternic orientat spre jaful ce a urmat dupa 90, si inca este in derulare. Sunt bucurestean si am fost martor atent al evolutiei miscarii de stanga. N-am inteles niciodata, si, probabil ca nici nu voi intelege, mecanismul prin care social-democratii au reusit sa adune in randul lor personalitati si reprezentanti ilustri ai intelectualitatii romanesti. In timp, iar in ultimul timp se observa din ce in ce mai acut, multi dintre acestia sunt marginalizati, iar in partidul dumneavoastra se aude din ce in ce mai tare vocea imposturii. N-am crezut niciodata ca un Vanghelie, un Mazare si un Oprisan vor face legea si vor imparti cartile la masa PSD-ului. Invidia, pe care o incercam adesea cand observam garnitura de personalitati a PSD-ului, a palit, dar nu pot sa ma bucur. Preferam sa am in dumneavoastra un adversar al celor pe care ii votez. Aveam, in gustul amar al invinsului, resemnarea ca garnitura de intelectuali ai PSD-ului vor avea intelepciunea sa ne lase macar pielea pe oase ca sa nu ni le imprastiem inainte de a lua drumul pribegiei pentru a ne gasi de lucru prin comunitatea europeana. Macar puteam sa ne mai tinem fruntea sus si privirea semeata, declarandu-ne propriilor noastre constiinte ca am fost invinsi de unii mai buni ca noi. Inchipuiti-va cum ma simt acum, stiindu-l pe Vanghelie, si copia sa cu diploma de doctor, ca fac politica invingatorilor in Bucuresti.
    Jenant!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu va amarati, domnule Dancu! V-au dat afara? De unde? Din PSD? Cine v-a dat afara? Nicusor Constantinescu? Oprisan? Irelevant!
    Chiar nu era locul dumneavoastra acolo! Nu aveati ce cauta pe langa Iliescu si Nastase!

    RăspundețiȘtergere
  3. PT anonim

    Cel mai eficient lupti impotriva unui sistem daca faci parte din el.
    Nici eu nu sunt iubitorul lui iliescu hrebe sau vanghelie.....dar doctrina face diferenta. PSD e singurul partid de stanga de la noi din tara care conteaza....deci aici e si locul lui vasile dancu.

    Pt Vasile Dancu:
    Inca va consider cel mai bun lider de la Cluj....chiar daca nu sunteti oficial presedinte. Vom fi mereu alauri de domneavoastra, deoarece neatzi aratat ca si Dumneavoastra sunteti alaturi de tineri din PSD

    RăspundețiȘtergere
  4. Ar fi jalnic, dar relevant pentru un anumit fel de a duce politica, daca i-ati asculta pe comentatorii de mai sus : pe cel ce semneaza curajos "anonim" si care va apreciaza fiindaca a descoperit in dvs. pe cel mai apropiat social-democrat de ideile dreptei, cat si pe cel care chiar si acum va lauda si maguleste. Vad ca v-ati luat un rastimp de reflectie, dar nu cred ca oportuna ar fi o alta atitudine decat cea de umilinta si remuscare pentru rezultatele obtinute la aceste alegeri atat de importante pentru pregatirea luptei electorale de la toamna. Nu cred deloc ca ardelenii sunt, prin natura lor, impotriva social-democratiei. Ci cred ca ei nu sunt suficient lamuriti asupra adevaratelor valori ale stangii. Majoritatea clujenilor nu sunt patroni, ci muncitori si tarani, mici functionari, pensionari si femei casnice, care nu pot sa se simta bine dacat intr-un partid ce le apara interesele, nu numai in vorbe, ci si in fapte. Cine poate oare afirma ca, in conditiile date, ar intruchipa in Romania de azi mai bine aceste idealuri? Asa incat nu cred ca ar trebui sa fiti suparat ca "ati fost dizolvat", si nici sa va cautati un destin mai bun in alt partid, unde calitatile dvs. intelectuale ar fi eventual mai bine apreciate.

    RăspundețiȘtergere
  5. Pt. senatoru'

    Ca sa fac parte din sistem, bucurestean fiind, sef mi-ar fi Vanghelie care este. Intelegi ce spun ? ... Toti prietenii mei m-ar ocoli, familia m-ar dispretui, eu insumi ar trebui sa merg cu privirea in pamant. Cum sa le explic tuturor celor care ma iubesc ca am imbracat haina rosie din dorinta de a o schimba, sau ca Vanghelie reprezinta modelul de lider la care doresc sa ajung? Omul sfinteste locul, sau nu, dupa cum il duce mintea si buna credinta.

    Pt. N.Raducanu, acest brav si curajos blogher

    Domnule Raducanu, as incepe cu o intrebare. De cate ori ati avut curajul sa va criticati seful inainte de a fi dizolvat? Daca va cunoasteti cu Dl. Dancu, nu pricep de ce nu ati luat pozitie atat timp Dl Dancu nu era dizolvat iar pozitia dumneavoastra l-ar fi ajutat pe domnul Dancu, si partidul, desigur. Sa va spun eu, diferenta intre dumneavostra (un ilustru necunoscut) si domnul Dancu, consta in faptul ca numai unul dintre voi are curaj si coloana vertrebrala ca sa isi apere principiile. Mai este necesar sa numesc care dintre voi este acela si de ce doar unul dintre voi este apreciat si temut pana si de opozitie?
    Dle Raducanu, ardelenii si banatenii, atat prin influenta occidentala, data de pozitia geografica, cat si prin natura caracterului lor vertical, au fost initiatorii si principalii artizani ai schimbarilor din 89, sa nu uitam asta. Acolo s-au auzit primele scandari impotriva comunismului si ii invidiez ca se pot mandri cu asa ceva. Hai sa vedem cine ii reprezinta pe muncitori, pe tarani, pe micii functionari, pe femeile casnice si pensionari. Numeste-i dumneata pe aceia care le reprezinta interesele, pe aceia care le intelege saracia, care macar au cunoscut saracia. Hai incearca, domnule Raducanu. Spune-ne despre domnul Iliescu si saracia in care a trait atat inainte de 89 cat si dupa, Spune-ne de Adrian Nastase, despre Mitrea, despre Vanghelie, despre Oprisan.
    Domnule Raducanu, demagogia acestui discurs ieftin, rupt din manualul de propaganda al activistilor de partid ( al Partidul Comunist Roman), nu mai prosteste pe nimeni, cu atat mai putin pe ardeleni.
    Citez din Dl Dancu : "Despre Binele Natiunii prostul nu stie prea multe, dar se emotionează când se vorbeste despre el la televiziune sau în campanie"
    Pentru voi, verticalitatea cu care domnul Dancu a gasit de cuviinta sa-si apere principiile, reprezinta lipsa de performanta. Defineste dumneata performanta intr-un oras care tinde sa ajunga in avangarda oraselor Roamniei, si al carui grad de civism si inteligenta la nivel de individ, a depasit cu mult capitala. Ori, poate doresti sa sustii ca electoratul clujean este idiot? Cum poate domnul Dancu sa-si priveasca concetatenii in ochi si sa le spuna, votati-l pe Vanghelie presedinte de partid, sau pe Oprisan, sau pe Mazare, sau pe Nastase , sau, nu in ultimul rand, pe Iliescu?
    Din anonimatul unui scriitor de bloguri triste, te-ai trezit sa faci pe viteazul numai dupa ce domnul Dancu o fost demis, si il sfatuiesti sa stea umil si sa suporte sa fie calcat in picioare pana si de tine, un oarecare coleg de partid. In numele carui principiu social-democrat ? doar pentru ca domnul Dancu este un intelectual de marca si nu este muncitor, taran, mic functionar, casnic sau pensionar? Domnule Raducanu, va doresc sa va ajunga domnul Vanghelie sef de partid, iar dumneavoastra sa-i fiti secretara.
    Singurul comentariu remarcabil pe care l-ati facut, a fost cand, pe blogul lui Sorin Platon , acesta, in calitatea sa de inspector de siguranta alimentara, va invita la Cluj sa va imbete intr-o crama. Ma intreb ce functie aveti in partid si ce functie ati avut si inainte de 89. Probabil ca veti avea in vizor, cu aceasta ocazie, sa intrati in contact si cu problemele muncitorilor, taranilor, pensionarilor, probleme despre care afirmati cu atata patos ca va framanta.

    Uite ca semnam .... Vasile, Gica, Ion, si un larg grup de anonimi reactionari, elemente dusmanoase si tradatori de tara.

    RăspundețiȘtergere
  6. Imi place ca v-ati pastrat simtul umorului.

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumesc tuturor. Cei ce ma sprijina cu simpatia lor calda, dar si celor care ma critica sincer si ma ajuta sa fiu lucid. In scurt timp, sper sa am mai mult timp pentru dialog.

    Vasile Dancu

    RăspundețiȘtergere
  8. Vasile Dâncu : “Trebuie pastraţi batranii intelepti, dar eliminate javrele batrane pentru care partidul este doar o carpa de sters pe picioare. Trebuie sa terminam urgent cu resturile bolşevice şi cu sinecurile pentru scursorile vechiului regim."
    Citeam de curand pe blogul unui inspector de siguranta alimentara, Sorin Platon, si totodata membru PSD, Coordonator PES Activists Cluj, cum spunea domnia sa ca ei," simpli membri PSD", vor lua "situatia in mana" si vor rezolva problema performantei PSD. Inainte sa ma pufneasca rasul ma intrebam retoric:
    Daca domnul Dancu a avut barbatia sa puna piciorul in prag, si sa incerce sa curete buba de puroi, el fiind cea mai autorizata voce a PSD-ului din Cluj, nu vad cum ei, simpli membri, pot lua decizii sau "situatia in mana" in mod unilateral. Eu stiam ca in PSD deciziile se iau la Bucuresti, in CEx, decizii care poarta amprenta performantei obtinute de campionii din Constanta-Vrancea-Teleorman. S-a schimbat ceva intre timp?
    Mihai Malaimare: "Absolut toti oamenii care au fost adusi de Nastase in partid, si care, NIMENI fiind, au fost unsi cu functii, au devenit peste noapte lideri marcanti, personaje cu aplomb, indivizi cu greutate..."
    Nu am spus-o eu, ci un alt simplu membru al PSD.
    Ardealul lui Avram Iancu saruta mainile lui Nastase? ale lui Mitrea ? sta scris in statutul PSD ca oricine are alte pareri decat ale lui Vanghelie trebuie sa suporte umilinta provenita, nu din lipsa performantei, ci din simplul fapt ca ardelenii sunt, de regula, mai destupati decat miticii lui Iliescu si isi doresc un partid curatit de purtatorii de imagine ai vechilului regim comunist ?

    Văcăroiu: "Domnule, nu te regăseşti în partidul ăsta. Vezi-ţi de treabă şi du-te în altă parte”
    Oprescu : “Vasile Dâncu a avut o copilărie nefericită şi acum are o maturitate nesimţită”
    Ion Iliescu: “Domnul Dâncu nu mă mai interesează!”
    Bucurestiul Rosu intoarce spatele ardelenilor, dizolvandu-i.

    Domnule Dancu, tot respectul pentru verticalitatea cu care mai degraba renuntati la demnitatile PSD, decat sa deveniti doar o carpa de sters pe picioare.
    Zexe.

    RăspundețiȘtergere
  9. Subscriu la ce zice Darius, foarte faină treaba cu fleacul de dizolvare:)

    Dar nu vă ascund impresia mea că aţi meritat-o, pentru că - fapt ciudat pentru o minte strategică precum a dumneavoastră - aţi fost pe punctul să-i puneţi PSD pe tavă preşedintelui Băsescu.

    Nu pot fi, însă, de acord cu decapitări pretextuale. OK, v-au dizolvat, n-aveau cum să vă decoreze pentru rezultate. Dar e foarte prost când un partid refuză să-şi dezbată politica de alianţe şi exclude ab initio vreo ipoteză de lucru. Aveţi dreptate, PSD ar trebui să ia foarte serios în calcul - pe toate feţele - ipoteza unei alianţe cu PD-L. Ar fi naturală!

    De altfel, poate faceţi joncţiunea, nu v-ar sta rău la PD-L, i-aţi da un pic de personalitate. Mă tem, însă, că nu ar accepta preşedintele Băsescu o minte ca a dumneavoastră la partiduleţul lui din lesă:)

    Altceva:penibil oportunismul preşedintelui PSD, Mircea Geoană. Sincer, mie tare îmi convine să rămână preşedinte, pentru că PNL joacă PSD-ul pe degete:)

    Nu vă place asta, ştiu. E greu de suportat, mă pun în pielea dumneavoastră. Aţi prefera ca preşedintele Băsescu să joace pe degete PSD. Asta chiar nu ştiu de ce. Şi nu-i vorba de percepţii emoţionale. Ci de profituri politice şi electorale.

    Chiar m-ar interesa să argumentaţi - aici şi dacă consideraţi oportun, şi pe blogul meu când voi supune dezbaterii tema politicii de alianţe a PSD- de ce consideraţi mai oportună o alianţă PSD-PD-L, decât una PSD-PNL?

    Ultima e contra naturii, dar s-au mai văzut monstruoase coaliţii profitabile istoric pentru ţară:)

    Sănătate, că-i mai bună decât toate!

    P.S. Ce penibil e Emil Boc!Totuşi, aveţi dreptate, populismele extreme pe care le declamă referitor la compensaţiile pentru creşterea preţurilor (!) lubrefiază ideal contactul PD-L-PSD.

    RăspundețiȘtergere
  10. Exista o vorba a lui Nicolae Iorga foarte adevarata "Sunt succese care te injosesc si infrangeri care te inalta"..................

    RăspundețiȘtergere
  11. “In politica lucrurile sunt fluide”…imi spunea un prieten din PSD. Pe vremea cand ma facea sa inteleg despre mersul lucrurilor in PSD era leader, lucrurile au devenit fluide si in prezent, este simplu membru. Am apreciat faptul ca ati ales sa nu comentati 24 de ore, acum cred ca ati gresit. In opinia mea aveati nevoie de o alta stratagema si de multa rabdare, o virtute care nu lipseste ardelenilor. Ce-ar fi sa strecurati pe undeva o adresa de e-mail ? Poate ca putem continua mai pe concret. Cred ca pot da o mana de ajutor. Eu cred ca meritati lucrul acesta.
    Un moldovean.

    RăspundețiȘtergere
  12. "umilinta si remuscare pentru rezultatele obtinute la aceste alegeri atat de importante pentru pregatirea luptei electorale de la toamna" - cam asta ii recomanda cel ce se semneaza n.raducanu domnului Dancu. Umilinta si remuscare pentru ce? Ce mare prejudiciu a adus domnul Dancu si cui? PSD-ului. PSD-ul poate muri si maine fara ca asta sa constituie vreo catastrofa. Rau ar fi fost ca organizatia Cluj a PSD-ului sa aduca procente care sa umfle burtile Bucurestiului sau Constantei.
    Observ o poza in dreptul dumneavoastra, domnule n.raducanu, cu un om batran (sau asa se vede cel putin). Daca dumneavoastra sunteti cel din poza, nu ma mira ca ganditi asa - faceti parte dintre pesedistii incremeniti in proiect care "se uda" cand il aud pe Iliescu, iar daca nu si varsta dumneavoastra e mult mai mica, inseamna ca imaginea va simbolizeaza gandirea - gandire imbatranita.
    Nota: fiti asa de bun si nu imi vindeti gogosi cu privire la respectul pentru cei mai in varsta (mai intelepti etc.) pentru ca baliverne de genul asta am tot auzit si daca cineva e demn de respect, e demn de respect pentru calitatile pe care le poseda, nu pentru varsta (care nu este o calitate in sine).

    RăspundețiȘtergere

Nu striga niciodată ajutor

Am regăsit azi într-o librărie un volum apărut în pandemie, scris de Mircea Cărtărescu. Mi-am dat seama că m-a ajutat în pandemie pentru că ...