13 septembrie, 2016

Un glonţ rătăcitAm hotărât, cu mai multă vreme în urmă, să nu răspund atacurilor politicianiste, cu atât mai mult celor care sunt doar calomnii ce caută să atragă atenția, nu să provoace o discuţie pe proiecte, ideologii, politici sociale sau soluții.
Respect Parlamentul României, îi repsect pe cei investiți de români să îi reprezinte în această importantă instituţie a statului. Cred că Parlamentul României este cea mai importantă instituţie atunci când trebuie apărată democrația şi consider că aceasta are dreptul de a controla și monitoriza activitatea Guvernului în toate momentele activității de decizie și elaborare de politici.  
În fiecare moment al activităţii mele de ministru am fost și sunt deschis colaborării și mă supun voluntar monitorizării celui mai înalt for al democratiei.
Despre parlamentarul Gigel-Sorinel Știrbu știam doar că maestrul Andrei Pleşu a scris, la numirea sa într-o funcție: "La noi e plin de Gigei în toate posturile şi în toate instituţiile. Un Gigel în plus nu mai contează".
În mod surprinzător pentru mine, am aflat că parlamentarul amintit face afirmații elucubrante despre statutul meu în guvernul României.
Aș vrea să-i răspund, cu toată deferența, deputatului Ştirbu că nu sunt cal troian, poate, mai degrabă ... cal de bătaie, dacă ne uităm mai bine la stilul atacului său.
Invocarea relaţiilor mele personale, expuse de mine fără nici un fel de ipocrizie, este o dovadă de rea-voința sau lipsă de inspiraţie. Personal nu mi-aş permite să interpretez activitatea actuală a Domului deputat prin perspectiva fotografiilor din viaţa privată a domniei sale, fotografii în care se afișează cu Darius Valcov sau Marian Ghenciu,  cel din urmă fiind acuzat de presa locală pentru afaceri ilegale cu alcool și asociere cu familia Domniei Sale. Îmi impun să rezist tentației de a participa la un concurs de calomnii, atât timp cât nu înțeleg miza și nu cred că opinia publică ar avea ceva de câștigat din aceasta.
Îl invit cu toata sinceritatea și buna-credință pe domnul deputat Gigel-Sorinel Ştirbu să dialogăm pe probleme de guvernare, pe teme de politici sociale din orice domeniu, pentru că nu cred că atacurile la persoană au vreun sens atâta timp cât eu nu mai fac politică, nu candidez la alegerile care urmează și nici nu vizez vreun post pentru care aş putea concura cu Domnia Sa sau cu altcineva din partidul din care face parte.  Dacă vrea sa dialogheze cu PSD, îl sfătuiesc să o facă direct, deoarece a facut parte dintr-un guven condus de Victor Ponta și cred că mai are contactele useliste.
Domnul deputat ar trebui să înţeleagă că un asemnea atac este doar un glonţ rătăcit şi că nu va aduce nici un beneficiu electoral, dacă asta era intenţia. 

PS. Fotografia atașată este un răspuns glumeț, cu referire directă la metoda de argumentare a Domnului Gigel-Sorinel Știrbu. 

4 comentarii:

  1. Bine Vasile Dancu, adevarul este ca te prostesti si tu sustinand ca porcaria asta de parlament ii reprezinta pe romani, ca este o institutie care trebuie respectata. Ca sociology sigur ai proprietatea termenilor, popor=totalitatea indivizilor dintr-un stat=comunitate, aplicat la principiul demos-cratos, rezulta ca oricare decizie publica sa aiba acordul clar a 1/2+1 dintre membrii comunitatii...arata tu o lege, o decizie care sa corespunda acestui principiu SFANT pentru democratie sau nu mai folosi termenul democratie neadecvat. Ce avem este doar o PROSTEALA dupa protocolul inteleptilor sionului, adica niste jidani excroci. Pune si tu in dezbatere publica ce se discuta la alte nivele de gandire si civilizatie - o conditionare a acordarii venitului minim de participarea directa sau benevol delegata expres pentru fiecare vot, este Solutia prin care poate fi implementata democratia.

    RăspundețiȘtergere
  2. Fiti tare tara are nevoie de barbati adevarati

    RăspundețiȘtergere
  3. din cate-mi amintesc sunteti parte a unui guvern tehnocrat. Din perspectiva aceasta nu vad de ce aveti declaratii politice. Cand afirmi ceva despre un politician, in alta parte decat, stiu eu, DNA sau vreo comisie de disciplina, se cheama discurs politic si scopul este sa zici ceva acolo sa cada "inamicul"...sa dai bine la popor, sa castigi sau sa recuperezi simpatie - sa cresti in notorietate. In opinia mea Parlamentul Romaniei este plin de prosti iar Gigel este pe lista mea dar absolut toti au fost alesi de o masa de oameni mai multi sau mai putini - reprezinta o comunitate. Nu pot spune acelasi lucru despre membrii guvernului care, si el, este plin de prosti (opinia mea, evident) Toleranta mea fata de prostii din Parlament este mare din respect pentru cei care au ales asa. Asta-i jocul democratic din pacate. Toleranta mea fata de membrii guvernului este zero absolut, nu-i vreau, nu reprezinta decat niste interese obscure, iau decizii fara bun simt si categoric nu-si ustifica actiunile in fata populatiei. Nefiind alesi, nereprezentand nimic cunoscut mie, nu-i vreau dar asta nu conteaza pentru ca dorinta mea nu reprezinta nimic, din pacate. De aici frustrarea preia controlul si la mine dar si la foarte multi altii.Guvernul asta nu a facut decat un singur lucru bun. Ne-a ajutat sa identificam multi ticalosi din administratie.Natiunea noastra este plina de ignoranti dar nu toti sunt asa. Nu te mai certa cu nimeni domnule, esti tehnocrat. Daca faci lucruri bune in guvern,asigura-te ca noi populatia aflam acest lucru sa putem judeca ce fel de om esti. Nu trebuie sa te aperi altfel decat prin fapte.

    RăspundețiȘtergere

La 65 de ani de prezență a României în UNESCO

  Excelențele voastre domnilor miniștri, Excelența voastră, doamna consilier prezidențial, Excelențele voastre, doamnelor și domnilor am...