21 decembrie, 2012

Sfarsitul lumii? O caterincă.

Românii nu au crezutcă sfârșitul lumii va fi în 21 decembrie 2012. Intens mediatizatul sfârșit al lumii a avut o largă notorietate în rândul românilor, dar posibilitatea ca fenomenul să se întâmple cu adevărat nu este creditat cu încredere.
Potrivit unui studiu al Institutului Român pentru Evaluare și Strategie – IRES, 95% dintre respondenți au auzit că în data de 21 decembrie 2012 a fost anunțat sfârșitul lumii.
Totuși, doar 1% dintre cei chestionați cred că acest lucru este adevărat, iar 96% sunt de părere că nu va veni sfârșitul lumii în data de 21 decembrie 20121.
Însă, subiectul sfârșitului lumii a fost unul intens discutat: 13% dinte participanții la studiu au recunoscut că au discutat frecvent despre subiect, iar 45% că au discutat uneori.
Aproape jumătate (48%) dintre cei chestionați cred că în viitor va fi un sfârșit al lumii, iar 72% cred în judecata de apoi.

Vorba unui prieten: din cauza dezorganizarii din Romania sfarsitul lumii nu a avut loc! Mai asteptam, poate se remediaza, poate noul guvern este mai serios.









PS.

DETALII METODOLOGICE

Ancheta a avut loc în perioada: 19-20 decembrie 2012
Volumul eșantionului: 1.273 indivizi de 18 ani și peste
Tipul eșantionului: multi-stratificat, probabilist, reprezentativ la nivel național.

Reprezentativitate: eroarea maximă tolerată de ± 2,8%

2 comentarii:

Nu striga niciodată ajutor

Am regăsit azi într-o librărie un volum apărut în pandemie, scris de Mircea Cărtărescu. Mi-am dat seama că m-a ajutat în pandemie pentru că ...