14 februarie, 2010

MARKETINGUL IUBIRII

Azi e V Day, mi-a scris cineva intr-un sms. Nu Ziua Victoriei, ci Valentine s Day. Localurile sunt pline de chefurile organizate de MARKETINGUL IUBIRII. Ba, mai tare, unele cluburi au inceput sa organizeze ANTI VALENTINE PARTY. Este deja prea mult? Nu, incepe totul sa revina la normal. Are si comertul limitele lui, se va bate pana la urma pe o piata restransa, limitata chiar de cautarea profitului venind dinspre cealalta directie.

Iar iubirea va ramane tot acolo, tacuta, ghemuita undeva intr-un ungher al lumii. De acolo cateodata o vom recunoaste si o vom duce de mana spre prima statie de autobuz si îi vom sterge lacrimile cu batista care mai pastreaza parfumul unei femei duse de mult din viata noastra. Altadata vom trece pe langa ea fara s-o vedem, s-ar putea sa ne sperie daca o sa ne sara brusc in cale (Leoaica tinara, iubirea/mi-ai sarit în fata/Mă pindise-n incordare/mai demult/Coltii albi mi i-a infipt în fata,/m-a muscat leoaica, azi, de fata). Alteori o s-o gasim vulgara, numai buna sa umple un gol de o noapte.De multe ori s-ar putea sa fie doar o copie, ca si ingerii si inimioarele de Valentine s.

Nu cred ca iubirea e una, imuabila, pura, neatisa de bani sau comert. Ea nu poate fi decat umbra sufletului nostru confruntat cu desertul singuratatii. Ce daca unii vor s-o arate, ce daca unii se iluzioneaza ca o pot cumpara ... Poetii o canta, cantaretii ne-o strecoara in suflete, proxenetii o trafichează pe stradă. E o mare discriminare sa spui: iubirea mea de acum este adevarata iubire! Ea, iubirea, te-a invatat sa spui asta si te-a pacalit. Cand va pleca, o sa ramai doar cu acea frază sculptată, menită doar sa te doară mai tare. Traieste-o, nu o teoretiza. Iubeste-o, nu o diviniza. Primeste-o, nu o compara cu a altora.

Prieteni ai mei, fiti toleranti cu Valentine s Day! Iubirea ne arată ca nu suntem consecventi, ca nu suntem atat de seriosi pe cat ne-am dori, ca nici nu suntem ramura uscată de cires, cum credem cand murim pentru o vreme.


Cine stie, poate la Chelsea Hotel Nr. 2 se organizează Valentine Party








6 comentarii:

  1. mulţumesc de post şi de melodii. numai bune pentru ziua post-V. de Dragobete ce ne pregătiţi?

    RăspundețiȘtergere
  2. BUNA SEARA!!
    O INCINTARE SA VA CITESC!!!
    SUFLETUL FIN SI DELICAT SE SIMTE!!!!
    D-LE DINCU!!
    PENTRU CA SUNTEM APROAPE ACEASI GENERATIE SI CONJUDETENI(nu fac din asta un mod de a ma alatura imagini DVS.)VREAU SA ARATAM CELOR TINERI , TUTUROR PRIETENILOR NOSTRI DE AICI, CA LIMBA ROMANA ARE UN CUVINT SUBLIM:DOR!!!
    SUNT SI RAMIN PE VECIE CONSECVENT IDEII, CA A SPUNE CA I-TI ESTE DOR DE CEL(CEA) DRAGA, ESTE MAI MULT DECIT O FADA DECLARATIE DE DRAGOSTE!!

    ps. cit despre clipurile cu dedicatie 10+

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu am citit niciodata ceva atat de sentimental scris de dumneavoastra (in sensul bun). Dar, imi place. Am fost prea cuprinsa de framantarile politice din ultima vreme si am cam uitat de sentimentele astea frumoase.

    RăspundețiȘtergere
  4. No tulvai… prăpăditul de Mirciulică Geoană, se intitulează la Antena3, nici mai mult nici mai puţin… i-auzi naţiune, cică el mârlanul ar fi, citez : * paratrăznetul energiei negative *… tumna el, măscăriciul, hăl pălit de flăcăruia violet…
    Lovi-l-ar trăznetul de neisprăvit, că nu poa să tacă ! Amin!

    Alţi troglodiţi, * popularii *, * democraţii *, cu realizări de * succesuri *… :
    http://sfinx777.wordpress.com/2010/02/19/twin-peakse-ul-carasean-platul-baronului-frunzaverde/
    frunză verde… lemn… domnesc…
    fost-am verde, năpârlesc…
    că descălecatul doare…
    te usucă, din picioare…
    iară frunza care pică…
    nima-n lume, n-o rădică…
    frunza care cade jos…
    nu mai suie unde-o fost…
    ( din folclorul * popular * – sîc! )

    În labele cui ajunsăşi ţărişoară… Scârbă şi lehamite ne e, sătui de-atâţia * manageri *, * voievozi *…
    Sibilla

    RăspundețiȘtergere
  5. "love is not a victory march/ it's a cold, and it's a broken hallelujah"...

    RăspundețiȘtergere

Nu striga niciodată ajutor

Am regăsit azi într-o librărie un volum apărut în pandemie, scris de Mircea Cărtărescu. Mi-am dat seama că m-a ajutat în pandemie pentru că ...