01 ianuarie, 2010

Un an mai bun!

La multi ani, dragi prieteni! Anul acesta am primit atatea sms-uri de felicitare ca m-am intrebat oare de unde vine aceasta dorinta de a trimite un gand spre celalalt. As fi inteles daca am fi castigat alegerile (Eu sau partidul), atunci oamenii isi aduc mai repede aminte de tine, cu sau fara interese ascunse. M-au sunat si mi-au trimis sms-uri aproape 1000 de oameni si dincolo de greutatea de a raspunde acest lucru nu poate decat să ma facă fericit. Nu vreau să speculez in legatura cu situatia de invinsi a unora, oameni care si-au adus aminte de mine desi nu ma mai sunaseră de 1 an si jumatate. Nu voi vorbi nici despre invingatorii de acum care altadata ma sunau cu speranta doar, doar voi avea pentru ei o cifra care sa le intretina speranta de a se apropia de ciolan. Cand cineva iti trimite un semn, un gand bun, nu trebuie sa te intrebi de ce a facut-o pentrucă gestul cautării aproapelui este mai important decât motivul lui. Cautand să ne explicăm un gest sau altul poate pierdem momentul in care cineva are nevoie de ajutor sau altcineva vrea, pur si simplu, să ne lumineze cărarea prin intunericul singurătăţii sau să-si audă vocea ca si cum nu ar fi singur. Relatia cu altul se naste dintr-o nevoie, dintr-o cautare pe care de multe ori n-o intelegem si tânjim după ceva pe care nu l-am vazut, nu l-am auzit, nu l-am simtit. Acel ceva pe care il vrem si uneori nu suntem siguri ca daca l-am intalni l-am recunoaste. O lipsă, o asimetrie a fiintelor noastre care ne impinge să ratacim spre altii intru gasirea unui gest, unui gand, unui zambet, unei imbraţisări. Imi pare fascinanta orice intalnire cu celalalt, cred ca existentialistul care a spus ca "Infernul sunt ceilalti" a vrut doar sa para interesant. Oricite rani sau dezamagiri ai aduna de pe urma cautarii celorlalti, nu există nici un motiv să te opresti, nu există nici un motiv să nu mai cauti sau să nu te mai cauti pe tine in asemănarea cu altul sau in tăioasa deosebire de celalalt. Tuturor va multumesc pentru lumina de gand trimisă spre mine si va imbratisez cu aripile acestui cantec care vorbeste despre iubire, prietenie, solidaritate. Puneti voi cuvintele! Va doresc un an in care să nu va opriti din speranta ca in fiecare trecator ati puntea intalni pe cel mai bun prieten al tau.

http://www.you-tube.ro/makis-abianitis-love-secret-v211328.html


6 comentarii:

  1. La multi ani!
    Va doresc un an superb si sper sa va felicitam la urmatoarele alegeri si pe motiv de castigator al competitiei prezidentiale. Sunt sigura ca ati fi castigat si acum daca ati fi candidat.
    Cu drag,
    alisa

    RăspundețiȘtergere
  2. la multi ani cu bucurie si succese

    RăspundețiȘtergere
  3. Minunata piesa. La multi ani, Profesore

    RăspundețiȘtergere
  4. ORICE SCRIETI ESTE PROFUND UMAN SI ARATA UN MARE TALENT DE SCRIITOR.
    LA MULTI ANI!

    RăspundețiȘtergere
  5. Institutul de Sociologie, Academia Romana, Centrul de Geopolitica si
    Antropologie Vizuala, Universitatea Bucuresti si Fundatia Pentru România va
    invita vineri, 15 ianuarie 2010, ora 13.00, la Conferinta Publica „PENTRU
    EMINESCU”, care se va desfasura la Casa Academiei Romane, Str 13 Septembrie
    nr.13.
    Participa: Prof Dr Nae Georgescu, Prof Dr Theodor Codreanu, Prof Dr Ilie
    Badescu, Corneliu Basarab Vlad.
    Invitat special: Grigore Lese.
    La 160 de ani de la nasterea Românului Absolut se relanseaza, dupa 100 de
    ani de la tiparire, “Omagiu lui Mihail Eminescu”, de Corneliu Botez,
    republicat in facsimil de Editura Semne, la 120 de ani de la moartea
    militantului pentru Romania Unita.

    RăspundețiȘtergere

Nu striga niciodată ajutor

Am regăsit azi într-o librărie un volum apărut în pandemie, scris de Mircea Cărtărescu. Mi-am dat seama că m-a ajutat în pandemie pentru că ...