06 mai, 2012

ULTIMUL SONDAJ DE OPINIE - Motiunea de cenzură si desemnarea lui Victor Ponta



IRES a realizat un sondaj de opinie privind perceptia publica a motiunii de cenzură și desemnarii lui Victor Ponta.
L-am distribuit tuturor, ca de obicei, pentru că marca un moment de cotitură. Marca o culme de entuziasm popular si emotie politică buna ca reper initial pentru viitoarea evolutie a guvernului Ponta. Erau informații foarte calde și un text care interpreta ponderat asemenea momente de entuziasm, momente trecătoare, evident.

Din păcate, rezultatele au fost putin preluate de media. Era pentru prima dată când majoritatea mediei ignoră rezultatele calde ale unui sondaj despre politică. Inteleg că au fost facute publice  vineri după amiază, un momnet nu prea bun pentru mediatizare, dar noi atunci am terminat studiul si prelucrarile. Dar mai bănuiesc ceva: presa noastră este majoritar de dreapta. Evenimentul care i-a propulsat pe culmile emotiei politice pe USL, Ponta si pe Antonescu nu este un eveniment pe placul mediei. Să nu fie el important? Poate.


Eu am desprins însă câteva mesaje pentru Victor Ponta: (valabile si pentru Crin Antonescu, dar Domniei Sale nu-mi permit să-i transmit mesaje)

1. Ai crescut prietene, nimic nu mai e gratis!
2. Simpatia de sef al opozitiei nu se reciclează când ajungi la putere.
3. Prietenii de la putere sunt altii decât cei din opoziție.
4. In general, greul în relația cu media de abia acum începe.


Rezultatele sondajului pot fi găsite aici:

http://www.ires.com.ro/articol/205/motiunea-de-cenzura-si-desemnarea-lui-victor-ponta---declansarea-unei-emotii-politice

sau aici

http://www.slideshare.net/iresibc/ires-sondaj-motiune-de-cenzurmai-2012



3 comentarii:

  1. Bună ziua. Vă mulţumesc că aţi făcut publice link-urile către rezultate. Aţi putea cumva să faceţi public procentul din totalul populaţiei care a exprimat o opţiune de vot la întrebarea privind alegerile parlamentare? Mulţumesc.

    RăspundețiȘtergere
  2. Poate şi un sondaj, "pe bune" de data asta, relativ la exploatarea de la Roşia Montana, a gazelor de şist şi de la Roşia Poieni.

    RăspundețiȘtergere
  3. Intrebari fara rost...Toti stim incotro se indreapta Romania. Din pacate!

    RăspundețiȘtergere

Nu striga niciodată ajutor

Am regăsit azi într-o librărie un volum apărut în pandemie, scris de Mircea Cărtărescu. Mi-am dat seama că m-a ajutat în pandemie pentru că ...