22 aprilie, 2010

ONOR LA DRAPEL!



Sa fim intelegatori

Prietenii nostri francezi au probleme si mai mari. Ar trebui sa ne respectam cu adevarat simbolurile si apoi sa ne enerveze salutul romanesc montat de francezi.

Francezii nu sunt un model cand este vorba de străini. Au accese de xenofobie şi se plâng de emigraţie. Am putea să+i înţelegem până la urmă, ţara lor este invadată de straini care fluiera echipa nationala cand joaca cu o tara din Magreb sau fluiera copios imnul national. Sun mandrii ca sunt franceyi dar, pe de altă parte, au un discurs coroyiv si critic fata de tarele propriei identităţi. Au multe probleme, dar sunt o naţiune civilizată, deschisă, locul în care se pot afirma talente care asunt ucise de indifernta in tara lor. Era demult (Cioran, Brancusi, Ionesco, Tzara, Coandă, etc) se intamplă şi acum.

Mai mult decat tampenia cu salutul romanesc, sunt preocupaşi de esecul integrarii minorităţilor si coeziunii sociale. Nu este o politică de stat sa jignească poporul român, chiar dacă media este eneori capabilă de asta.

Ultimul scandal din Franta are ca subiect acest salutul francez la drapel. Pe langa asta,salutul romanesc este parfum, vorba adolescentilor.

Să-i compatimim? Să ne bucurăm?


Am un comentariu grafic:

2 comentarii:

  1. GARANTEZ SCURTAREA MANDATULUI PRESEDINTELUI BASESCU !

    PRESEDINTELE ROMANIEI BASESCU IN MIJLOCUL UNUI SCANDAL POLITIC SI MEDIATIC FARA PRECEDENT !  
    ARMELE DE DISTRUGERE IN MASA PENTRU CARE SUA A ATACAT IRAKUL SI NU AU FOST GASITE, AU FOST ASCUNSE IN ROMANIA.  
    BASESCU IN CALITATE DE MINISTRU AL TRANSPORTURILOR A CORDONAT INTREAGA ACTIUNE TERORISTA !  
    In jurul anilor 1998 atentia lui Sadam se indreapta spre Romania. O delegatie militara insotita de zeci de agenti secreti soseste la Bucuresti prezentand o uriasa lista de echipament militar. Din acest moment toate intreprinderile militare devin furnizoare de arme si tehnologie de varf. Se poate spune fara exagerare ca intreaga tehnologie creiata sub Ceausecu a fost transferata in intrgime catre Sadam." Delegatia militara care sa deplasat la Bucuresti a fost condusa de Brigadier General Naim Bakr Ali seful programului de rachete Scud.
    ARMELE DE DISTRUGERE IN MASA SUNT DE NEGASIT
    SUA si Marea Britanie, au atacat Irakul si au eliminat regimul lui Saddam.Imediat dupa victoria fulgeratoare a coalitiei, peste o mie de experti americani inarmati cu detectoare moderne au intrat in Irak si au scormonit fara restrictii teritoriul tarii in cautare de arme de distrugere in masa. Au cercetat neobosit toate locurile vechi si noi considerate suspecte. Au interogat militarii,savantii si tehnicienii irakieni. Negasind armele, s-au intors acasa.
    MARII SPECIALISTI CIA AU FOST DIN NOU PACALITI. DACA CITEAU MANUALELE KGB AR FI PUTUT SA DEA DE PROCEDURA STANDARD DE ACOPERIREA URMELOR. IN ROMANIA OPERATIUNEA AVEA NUMELE COD " SARINDAR , INSEMNAND "IESIRE DE SERVICIU "
    Timp de doi ani am rasfoit mii de documente pana am dat de adevar. Este un raport detailat trimis cu cateva saptamani inainte de invazie lui Saddam.
    ARMELE DE DISTRUGERE IN MASA SI MIJLOACELE DE TRANSPORT AU FOST
    ASCUNSE LA AMBASADA IRAKULUI DE LA BUCURESTI SI LA 27 DE DEPOZITE
    MILITARE. INTREAGA ACTIUNE A FOST CORDONATA DE TRAIAN BASESCU
    MINISTRUL TRANSPORTURILOR IN PERIOADA RESPECTIVA.

    Robert Horvath DEVA Special pentru Nipon Press
    Urmariti: http://devanewyork.blogspot.com/

    http://www.devagallery.com/
    CITITI NOI DEZVALUIRI SAPTAMANAL:
    IN CARTEA LUI VICTOR NICOLAE BAZATA PE INTERVIURI CU ROBERT HORVATH SERIALIZATA DE NEW YORK MAGAZIN . " Daca ai trecut prin casa mortii " -( CNN a cumparat drepturile de autor si produce un documentar iar NHK Japan va transmite un " special ".de 45 minute pe aceasta tema. )
    NEW YORK MAGAZIN NR NY Magazin, nr. 664 SI MIERCUREA VIITOARE nr 666 http://www.nymagazin.com/ ............ ETC

    RăspundețiȘtergere
  2. Haideti sa fim seriosi! Nu sunt nicidecum la prima abatere: sa ne amintim de "Hagi si satra lui de romani au invins Argentina", sa ne amintim de scandari de genul "tiganii din Carpati", de tiganul cu vioara in mana (toate acestea in preajma unor evenimente fotbalistice la care dumneavoastra in calitate de socilog si microbist stiti foarte bine cum gandesc masele si ce reprezinta aceste actiuni in contextele respective). Sa nu uitam de foarte desele iesiri in presa (mai ales cea online) legate de romanii vesnic "confundati" cu tiganii iar acum vine minunea asta cu salutul romanesc. Ati vazut cum au reactionat publicul emisiunii in cauza? Era regizat bineinteles dar asta nu e o scuza (majoritatea aveau niste ranjete de idioti pe fete). E problema noastra ca ei au probleme cu imigrantii? Asta e factura de platit pe care le-o trimite istoria cum a fost trimisa italienilor de exemplu sau englezilor. Stiu ca sunteti un mare admirator al Frantei in general cu tot ceea ce reprezinta ea, ca multi alti romani, dar mi se pare o atitudine nedreapta pentru respectul fata de noi, fata de poporul nostru. Din punctul meu de vedere sunt niste penibili carora nu le pasa de aceste evenimente nenorocite adresate romanilor. Asa cum noi tragem mereu unu pentru toti si toti pentru unu asa sa plateasca si ei (mai mult cei care ne-au adus prejudicii noua n-au fost nicodata tigani francezi). Rusine nu o sa le fie bineinteles pentru ce au facut, ca doar ei sunt francezi, cum ar putea sa le fie rusine? Dar toate se platesc si imbecilii mai ales platesc dublu

    RăspundețiȘtergere

Nu striga niciodată ajutor

Am regăsit azi într-o librărie un volum apărut în pandemie, scris de Mircea Cărtărescu. Mi-am dat seama că m-a ajutat în pandemie pentru că ...