23 ianuarie, 2010

interviu MEDIAFAX

Ieşirea lui Vanghelie a vrut să mute discuţia de la dezbaterile privind responsabilitatea conducerii PSD


Vasile Dâncu crede că prin declaraţiile făcute Marian Vanghelie a vrut să mute discuţia de la dezbaterea privind candidaturile pentru şefia PSD la cearta liderilor grupului de la Cluj cu Ion Iliescu, adăugând că în această polemică Vanghelie "eventual să ţină tava cu ceaiul sau să aducă cafelele".

PoliticDâncu, Rus, Mitrea, Severin şi Voicu, criticaţi la reuniunea informală din Poiana Braşov - VIDEO 22:20 Preşedintele Traian Băsescu, la Gala Premiilor de Excelenţă a PDL Iaşi 19:32 Liderii PSD reuniţi la Poiană agreează ideea unor candidaturi în echipă - surse 19:26 Marko: UDMR nu va fi co-organizatoare alături de CNS a Adunării Aleşilor Locali din Secuime 19:19 Dâncu: Ieşirea lui Vanghelie a vrut să mute discuţia de la dezbaterile privind conducerea PSD 17:50 Dâncu: Ieşirea lui Vanghelie a vrut să mute discuţia de la dezbaterile privind conducerea PSD (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)
"Cred că ieşirea lui Vanghelie a vrut să mute discuţia de la dezbaterile privind conducerea PSD la cearta noastră cu Ion Iliescu, pentru că aceasta are acoperire mediatică, fiind voba de un conflict. Cred că au vrut să mute discuţia spre excluderea noastră care ar crea un efect mediatic", a spus Dâncu.

Acesta consideră că declaraţiile lui Marian Vanghelie ar putea fi rezultatul anunţului lui Miron Mitrea şi Cristian Diaconescu de a candida la şefia PSD, care să fi creat "o anumită panică în tabăra lui Vanghelie".

"Sper că Vanghelie nu a fost mandatat de vreunul dintre colegii noştri să propună să fim daţi afară", a adăugat Dâncu.

Dâncu a subliniat că este trist să constate că atâta lume sare să îl apere pe Ion Iliescu şi se agaţă "de pulpana unui om de 80 de ani".

"Am senzaţia că Marian Vanghelie şi alţii sunt slabi bărbaţi dacă se agaţă de pulpana unui om de 80 de ani ca să-i treacă râul istoriei. E fascinant să vezi asta ca teoretician, dar e trist să vezi că atâta lume îl apără pe Ion Iliescu de un atac care nu a avut loc. Noi, pur şi simplu, avem un dialog cu Ion Iliescu care este mai vechi şi pe care domnia sa îl întreţine de mai multă vreme", a spus Dâncu.

Reprezentantul grupului de la Cluj consideră că, pe altă parte, Mircea Geoană are dreptul să îşi joace şansa, "dacă o face corect, şi nu prin congrese organizate peste noapte şi nici prin excluderea opozanţilor, pentru că altfel se întâmplă ca în anii '50".

"Eu şi Ioan Rus suntem posibili candidaţi, am putea să fim candidaţi, şi să fim excluşi cu câteva zile înainte, ar ţine de ştiinţifico-fantasticul din acest moment. Cred că Mircea Geoană se va pregăti, va avea justificări, dar nu cred că dacă încearcă să meargă pe mâna lui Vanghelie, să dea afară oamenii din partid, ar putea să câştige legitimitate publică. Într-un partid nu este totul să pui mâna pe putere, ci să pui mâna pe putere şi să transformi asta în capital electoral, este mult mai complicat, şi se poate face printr-o competiţie cinstită, când ai venit cu idei să convingi membrii partidului", a menţionat Vasile Dâncu.

Întrebat dacă el şi Ioan Rus vor candida pentru vreo funcţie la viitorul Congres al PSD, Dâncu a spus că "oricine poate candida".

"Şi noi avem posibilitatea, ca orice membru de partid, să candidăm. Până în acest moment, nu ne-am gândit neapărat la o candidatură, dar niciodată nu este exclusă o candidatură. Nu este exclus, în funcţie de proiecte, de echipele care se constituie. Vom participa şi noi la construcţia acestor proiecte", a precizat Dâncu, fără a da alte detalii.

Acesta a menţionat că se bucură, însă, de candidatura lui Miron Mitrea sau a lui Cristian Diaconescu pentru că aduc "alternative".

"Nu se termină aici lista celor care au ceva de spus la Congresul viitor. Mă gândesc la Victor Ponta, care a anunţat că nu susţine vechea variantă, şi cred că va fi o competiţie serioasă. Nu cred că Vanghelie este cel care va face politica partidului în viitor. Dacă a fost un purtător de cuvânt, dacă a fost mandat să ceară excluderea noastră, se va vedea luni", a adăugat Dâncu.

Preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, a declarat, sâmbătă, la finalul unei întâlniri informale între o parte a liderilor de filiale şi Mircea Geoană, că va propune, luni, în CEXN, excluderea din partid a lui Vasile Dâncu şi a lui Ioan Rus.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Nu striga niciodată ajutor

Am regăsit azi într-o librărie un volum apărut în pandemie, scris de Mircea Cărtărescu. Mi-am dat seama că m-a ajutat în pandemie pentru că ...