01 iulie, 2008

Ar fi trebuit dizolvat Ion Iliescu pentru rezultatele din judetul Cluj?

Ca dovadă a respectului datorat vârstei şi experienţei politice incontestabile a domnului Ion Iliescu, preşedinte de onoare al PSD, nu am dorit să intrăm într-o polemică având ca subiect rezultatele alegerilor din judeţul Cluj.

Apreciem însă sfatul pe care l-am primit recent de la domnia sa, de aceea am stat cu picioarele în lighean şi cu statisticile în mână şi ne-am uitat la rezultatele obţinute de Ion Iliescu în judeţul nostru, compeţiile electorale la care a participat:


1996 Ion Iliescu J udetul Cluj 67.149 voturi 15,29%
2000 71.129 voturi 18,30%



Municipiul Cluj-Napoca

1996 ION ILIESCU 22.083 voturi 11%
2000 24.611 voturi 13,33

Toate sub 20%, Domnule Presedinte!

Cu modestie, Domnule Presedinte, eu, cel despre care spuneti ca nu ma pricep la munca politica, singura a dată când am candidat pentru o funcţie publică a fost în anul 2004, la alegerile pentru Parlamentul României, unde am obţinut 82.558 voturi, adică un procent de 25% din voturile valabil exprimate in judetul Cluj.

Este valabila logica luării de notite?

Cifrele prezentate mai sus arată fără echivoc că legitimitatea politică a domnului Ion Iliescu nu s-a creat niciodată în Transilvania, unde a pierdut alegerile. Ne întrebăm în registrul dezbaterii din aceste zile: Ion Iliescu ar fi trebuit dizolvat pentru rezultatele slabe obţinute în aceste competiţii electorale in judetul Cluj? Iar Nicuşor Constantinescu ar fi fost şi atunci partener la o astfel de decizie?



Vasile Dâncu,

Preşedinte PSD Cluj

29 de comentarii:

  1. Felicitari domnule Dancu!
    Un raspuns pe cinste!Eliminati toti comunistii din tara incepand cu Ion Iliescu.In opinia mea aveti 2 variante:
    1. Reformati PSD ul,eliminand toti comunistii si spagarii( 10% sanse)
    2. Demisia din PSD ( 40 %)urmata de demisia altor lideri importanti si crearea unui nou PSD.
    3. Demisia din PSD (50 %)si inscrierea in PD-L.
    Exista si alte variante?

    Cu respect un student din Cluj.

    RăspundețiȘtergere
  2. Viata merge inainte asa ca succes la examene si ptr studenti si ptr dvs.

    RăspundețiȘtergere
  3. Domnule Dancu,

    nu puteti compara mere cu pere; circumscriptia electorala pentru Ion Iliescu a fost Romania, circumscriptia pentru dvs este jud Cluj.Punct. Se stie ca sunteti omul lui Basescu asa aveti macar curajul sa va asumati realitatea .Dvs, Geoana,Mitrea,Rus,Soporan,= PD-L mascat. Cautati-va de drum si lasati-ne ! Mergeti la Boc sau la Becali !

    RăspundețiȘtergere
  4. Domnule profesor
    asistam (unii nu foarte surprinşi)la acest linşaj politic caracteristic structurilor comuniste, mă mir doar ca v-aţi lăsat surprinşi (dumneavoastră si amicii dumneavoastră politici). Stilul de lupta politic al domnului Iliescu ar fi trebuit sa va fie cunoscut din manuale... Lamentările sunt inutile.
    Eu unul mă bucur sa vad ca un social-democrat ardelean se înţelege mai bine cu un democrat sau un liberal sau chiar cu un udmr-ist din Transilvania decât cu un alt social-democrat din Regat (in actuala situaţie din România)
    Eu va doresc succes in ce veţi întreprinde pentru ca succesul dumneavoastră public poate însemna si reuşita noastră.
    Curaj, Onoare, Inteligenta si Determinare

    RăspundețiȘtergere
  5. Ion Iliescu trebuia dizolvat de mult! Macar prin 1996 sa fi fost dizolvat temeinic! Dar uite ca n-a fost sa fie! Acest Hopa Mitica scolit la Moscova a tot revenit in politica spre nenorocirea romanilor.
    Iar cat il priveste pe Klaus (Steinberg, mai draga!:), uite acum vad eu ce inseamna pesedistul adevarat: omul care asculta de Mazare, Oprisan si acolitii lor, cel care prin al carui concurs ori prin a carui lipsa de reactie s-a creat si s-a tot intarit coruptia in tara asta si caruia un Vasile Dancu i s-a parut suspect intotdeauna! Prea era civilizat si rational, era prea domn pentru partidul asta de lichele! Normal - daca mananci ceapa si usturoi o viata intreaga, ti se va parea ca put fructele de mare!

    RăspundețiȘtergere
  6. Dacă este posibil faceţi din PSD un partid autentic social şi democrat.Dar repede până nu vă afecteză vârsta.

    Mai mult curaj faţă de mârşăviile de 20 de ani care v-au discreditat!

    Zob

    RăspundețiȘtergere
  7. Domnule Dancu,
    Eu cred ca in sistemul de vot uninominal atat dumneavoastra cat si cativa politicieni (inca) in PSD Cluj au sanse bune sa prinda mandate parlamentare. Totusi, nu ar fi lipsit de interes a face un studiu de evaluare a sanselor de reusita a unui partid care reprezinta interesele ardelenilor. Nu IMPOTRIVA cuiva, ci PENTRU ardeleni, fie acestia romani sau maghiari sau nemti etc. Nu ma gandesc la nici un atentat la integritatea teritoriala a statului roman, dar istoria si cultura Ardealului, interesele economice specifice ma face sa cred ca ati avea o sustinere importanta in randul ardelenilor, indiferent de etnie. In PSD veti fi intotdeauna Don Quijote, veti lupta cu morile de vant. Acest partid e imposibil de reformat, cel putin nu in viitorul apropiat.

    RăspundețiȘtergere
  8. Domnule Dancu,
    am citit si eu statisticile dumneavoastra si am constatat ca sunteti in eroare. Stiti cine sunt, pentru ca am avut birourile apropiate la CN, m-am ocupat cu analize, sisteme de evidena, control teritorial, etc.. Nu mi-a sugerat nimeni sa postez un comentariu la ce ati scrs, mai ales ca nu mai sunt in PSD, din care am demisionat in ianuarie.
    De ce sunteti in eroare?
    1. La alegerile din 1996 Ion Iliescu a obtinut 60.035 voturi (14,91%), in turul 1, iar in turul 2, 139.137 voturi (30,97%). Tot in 1996, rezultatele de care este raspunzatoare organizatia judeteana Cluj, adica la Senat si la Camera Deputatilor, sunt de 36.390 de voturi (8,25%) la Senat, respectiv 39.476 voturi (9,08%) la camera. Deci mult sub Ion Iliescu.
    2. La alegerile din 2000 Ion Iliescu a obtinut 71.085 voturi (18,38%), in turul 1, iar in turul 2, 194.622 voturi (62,53%). Pentru Senat dumneavoastra ati obtinut 84.586 (22,30%), respectiv pentru camera, 74.988 voturi (19,82%).
    Nu am dorit neaparat sa va corectez, dar, in felul acesta, vreau sa atrag atentia ca am produs un program de analiza a alegerilor pentru 1996-2000-2004-2007-2008 pentru 7 partide (cele parlamentare + PNG-CD) de un real folos pentru partide, oameni si analisti politici si nu numai.

    Cu respect, Cristi TUDOR

    RăspundețiȘtergere
  9. Actuala criză din PSD privind Grupul de la Cluj transcede o simplă criză politică şi electorală. De fapt, e un conflict de mentalitate şi de re-poziţionare în cadrul României politice. Premisa analizei în legătură cu insuccesul de la alegerile locale din Cluj a PSD e falsă. PSD-ul niciodată în Cluj nu a avut succes. Întotdeauna a fost un partid de 6, 7, 9 %. Asta o pot dovedi cercetările post-electorale din ultimii 16 ani. PSD-ul a fost văzut de ardeleni ca şi reprezentantul politic corupt al miticilor şi balcanicilor regăţeni. PSD-ul a fost perceput la Cluj ca o proiecţie neo-comunistă şi neo-totalitară a fesenismului comunist de factură iliesciană. A sancţiona de la centru un grup politic conturat în frunte cu Dâncu şi Rus este mai degrabă o răzbunare politică a „miticilor” şi a baronilor regăţeni, decât o măsură politică de revigorare a PSD-ului în Cluj. PSD -ul la Cluj nu a fost votat deoarece este perceput ca şi partidul regăţenilor corupţi şi al frânarului reformei româneşti: Ion Iliescu, nu pentru că e condus de profesionişti şi universitari ca Dâncu şi Rus. De fapt, Grupul de la Cluj este expresia unui ardelenism viguros şi sănătos, care refuză manevrele centraliste ale Bucureştiului. Ruperea Grupului de la Cluj de formaţiunea PSD, dincolo de o manevră politică firească, va fi percepută în Transilvania ca o emancipare a românilor ardeleni de sub tutela aparatului centralizat şi corupt de tip dâmboviţean. Deşi personal nu împărtăşesc ideile social-democrate ale Grupului de la Cluj, totuşi trebuie să recunosc faptul că pentru mulţi români din Transilvania, Grupul de la Cluj reprezintă prima expresie politică conturată a românilor ardeleni de a refuza tutela Bucureştiului şi a statului centralizat, ca expresie a „baronilor” corupţi.

    Ionuţ Ţene

    RăspundețiȘtergere
  10. ‘’ Nu au cum să te ierte pentru că ai introdus fraudulos în unitate prietenia…’’
    ………………………………………………………………………………
    ‘’Te vor condamna în contumacie după ce vor fi aflat că ai spus în faţa tinerilor: învăţaţi să nu vă placă politica. Să n-o iubiţi pentru perversitatea puterii sau a dorinţei de a conduce … ‘’
    …………………………………………………………………………………

    ‘’ Dar va fi prea târziu…
    Lumea va fi citit deja bileţelele tale aruncate peste tot, şi în tabăra duşmanilor,şi în tabăra noastră şi deja recită în cor, bătând tot mai tare în porţile de fier ale închisorii pe care înainte o credeau viaţă, iar corul lor se aude deja tot mai ameninţător, ca un tunet.’’


    Atat pentru azi,

    Claudia

    P.S. E bine in unitate, e acasa…

    RăspundețiȘtergere
  11. Sunt clujean, nu am votat niciodata PSD sub diferitele sale denumiri din '89 incoace. poate o voi face daca se va realiza modernizarea PSD si inlaturarea acelei aripi Iliescu- Hrebe. Apreciez la Dvs si la ceilalti membri ai grupului de la Cluj ideile de reformare a PSD, curajul de a le spune.Cred ca veti reusi in planurile ce le aveti doar daca presedinte PSD va ajunge un membru reformator de la Cluj.( oare nu se putea la congresul din 2005?)
    Succes.
    Sorin.

    RăspundețiȘtergere
  12. N-am putut vota niciodata cu psd sau cu iliescu (ba sa nu mint, cu multa scarba am votat cu iliescu la alegerile din nu stiu ce an, cand in turul doi la prezidentiale a participat si vadim), si-mi era de neinteles cum o personalitate ca a dv. sta langa mischie, oprisan, michi spaga, mazare, sechelariu sau vanghelie. Poate nu-nteleg eu politica, ceva va tinea in acest partid , poate doctrina social-democrata, poate alte interese; probabil v-a placut sa fiti negociatorul sef al Romaniei cu UE. Poate ati vrut la un moment dat sa restructurati partidul impreuna cu filialele ardelene, dar partidul nu era gandit pentru restructurare, pentru ca pentru restructurare era necesar ca indivizii (nu persoanele) de mai sus trebuiau sa dispara, cel mai sigur dupa gratii. E adevarat ca neavand destule voturi in Ardeal, n-ati avut nici puterea sa strigati in gura mare contra bunicii. Acum, probabil, punga de puroi s-a spart, gasca s-a intalnit la mamaia, s-au pupat derbedeii intre ei si v-au pus gand rau. Domnule profesor, lasati partidul in plata Domnului si faceti un partid social democrat adevarat, sau daca nu, puteti linistit intra in alt partid, in care bunul simt si cinstea sunt apreciate. Succes.

    RăspundețiȘtergere
  13. societatea omeneasca evolueaza de mii de ani, asta ar trebui sa se intample si pe scena politica romaneasca!Au trecut aproape 2 decenii si noi,ca societate, involuam in mod constant! Oare de ce?!De ce oare?! Reformarea clasei politice e un subiect trambitat in mass media,dar in acelasi timp un subiect TABU in clasa politica(nu este specific doar PSD, ci si in alte formatiuni politice-UDMR, PNL, PDL)! Aceeasi intrebare: Oare de ce?!De ce oare?!Fara o reforma REALA la nivel politic ACEASTA CLASA POLITICA NU VA MAI AVEA PE CINE CONDUCE, DOVADA E PREZENTA DIN CE IN CE MAI SCAZUTA LA VOT.Incompetenta prezenta la toate nivelele claselor sociale determina implicit si incompetenta la nivelul clasei politice. Non valoarea anumitor personaje politice este ridicata la rang de virtute, iar oamenii valorosi sunt pusi la ZID, de acei grobieni care se cred Dumnezei ai polticii romanesti! Solutii exista, oameni exista, dar acei oameni capabili si competenti prefera sa stea departe de marasmul politic in care ne aflam!

    RăspundețiȘtergere
  14. Se vede ca sunteti profesor dupa modul de comparatie.

    RăspundețiȘtergere
  15. Domnule Presedinte, sau mai nou doar Vice,
    Va intreb asa mai mult din curizitate, de ce la Cluj s-a mers cu acelasi tip de campanie electorala, venite de la centru. Nu cumva trebuiau modificate pt situatia din ardeal. In primul rand mesajul (MAI BIEN PT CEI MULTI)...lumea e satula de atata bine (''SA TRAITI BIME''). In al doilea rand, ganditi-va k in Cj-N am impartit fluturasi pe care scria : Clujul nu inseamna doar Cj-N (pt Consiliul Judetean).

    Nu va consider pe dumneavoastra responsabil, avand in vedere k nu va aflati de mult in conducerea judetului, dar ceva tot trebuie sa se schimbe si acolo....nu se mai poate tot asa....ce ne facem la toamna???

    Si tot din curiozitate, va intreb de ce nu au fost acceptati in partid acei 2 fosti PRM-isti din Consiliul Judetean? Nu cred ca ne stricau inca 2 PSD-isti acolo.

    PS: Sa nu le luatzi ca atacurii....sunt doar simple nelamuriri.ASTEPTAM SI RASPUNSURI!!!

    RăspundețiȘtergere
  16. Nu aveti sange in instalatie. Veti inclina capul in mod umil in fata lui Iliescu, veti saruta pe rand minile lui Vanghelie, Nicusor Constantinescu, Mazare, Mitrea, Oprisan, apoi veti cere permisiunea sa ramaneti membri ai unui PSD clement cu aiureala prin care ati crezut ca puteti sa va scuturati de vasalitatea fata de Bucurestiul lui Vanghelie. Domnule Dancu, veti primi aceasta permisiune numai daca va adaptati limbajul, care este, si veti dansa precum Mazare dupa cum va canta Nastase. Terminati cu visele! Sunteti prea moi in spirit si in fapte, iar umilinta a devenit o a doua natura ardeleneasca.

    RăspundețiȘtergere
  17. Nu aveti sange in instalatie. Veti inclina capul in mod umil in fata lui Iliescu, veti saruta pe rand minile lui Vanghelie, Nicusor Constantinescu, Mazare, Mitrea, Oprisan, apoi veti cere permisiunea sa ramaneti membri ai unui PSD clement cu aiureala prin care ati crezut ca puteti sa va scuturati de vasalitatea fata de Bucurestiul lui Vanghelie. Domnule Dancu, veti primi aceasta permisiune numai daca va adaptati limbajul, care este, si veti dansa precum Mazare dupa cum va canta Nastase. Terminati cu visele! Sunteti prea moi in spirit si in fapte, iar umilinta a devenit o a doua natura ardeleneasca.

    RăspundețiȘtergere
  18. Nu aveti sange in instalatie. Veti inclina capul in mod umil in fata lui Iliescu, veti saruta pe rand minile lui Vanghelie, Nicusor Constantinescu, Mazare, Mitrea, Oprisan, apoi veti cere permisiunea sa ramaneti membri ai unui PSD clement cu aiureala prin care ati crezut ca puteti sa va scuturati de vasalitatea fata de Bucurestiul lui Vanghelie. Domnule Dancu, veti primi aceasta permisiune numai daca va adaptati limbajul, care este, si veti dansa precum Mazare. Terminati cu visele, sunteti prea moi in spirit si in fapte, iar umilinta a devenit o a doua natura ardeleneasca.

    RăspundețiȘtergere
  19. Din pacate aveti multa dreptate. In PSD ca si in alte partide sunt multi fripturisti din opera lui Caragiale, care n-au prea multa substanta cenusie nici cultura; au in schimb un apetit enorm la fraudarea banului public.
    Gigi

    RăspundețiȘtergere
  20. Eu una nu am inteles niciodata cum cei din PSD Cluj au putut sa coexiste si sa accepte PSD-ul Bucurestean. Eu unul as vota oricand pentru PSD Cluj, dar niciodata pentru PSD Bucuresti sau Constanta (de fapt Sud si Est). Minunat daca reusiti sa reformati tot partidul. Daca nu, dupa alegeri eu as propune infiintarea unui nou partid, pe baze social democratice care sa adune toti intelectualii care pana acum nu s-au regasit reprezentati politic "la centru".

    O paranteza: studiind ziarele din 90 incoace pentru un referat la facultate, am dat de multe ori peste discursuri ale dlui Iliescu din 90-91 si chiar mai tarziu in care se exprima vehement impotriva implicarii intelectualilor in viata politica. Dar daca nu ei, atunci doar minerii? Sau cine altcineva?

    RăspundețiȘtergere
  21. Pentru anonimul de mai sus.
    Dupa alegeri, mai bine se duc la bai de namol. Daca mai pot salva ceva, cu intentia de a ramane in carti pe scena politica, totul trebuie facut in doua luni. In acest fel, adunand voturile celor ca tine, si cu siguranta cei ca tine vor vota cu un PSD-ardelenesc, vor putea accede in parlament, acolo unde pot schimba ceva si unde pot aduce servicii concrete in sprijinirea intereselor regional-ardelenesti. Aveti exemplul lui Sorin Oprescu de la Bucuresti. s-a desprins de PSD si a castigat acolo unde nici Iliescu nu visa sa ajunga vreodata.
    Ca Oprescu nu va face nicio branza in Bucuresti, stim cu totii, dar s-a umplut de glorie si acum are sansa sa isi puna numele langa Viorel Lis. De altfel nici Lis n-a facut nimic la Bucuresti.
    Ceasul ticaie, clepsidra isi varsa nisipul in mod cuantic, ireversibil, si numai acum este timpul sa spargeti embargoul pus de bucurestenii PSD-isti ardelenilor. Daca acceptati pumnul in gura inca un ciclu electoral, aveti mari sanse sa va obisnuiti cu el in gura.

    RăspundețiȘtergere
  22. Pe zi ce trece se accentuează clivajul politic şi moral dintre Bucureşti şi Cluj. Mazilirea Grupului de la Cluj din PSD şi refuzul bucureştenilor de a vota un ardelean la Primăria Capitalei, preferând un „mitic” decupat din schiţele lui Caragiale, arătă clar că bătălia pentru conducerea României, din alt loc geopolitic, decât de la stâna ciobanului Bucur, este abia la început. Bucureştiul construit pe tipologia mentală a Fanarului, ca o metropolă a corupţiei, nu doreşte să lase pârghiile puterii din mână. Aparatul administrativ de tip dâmboviţean se aseamănă cu o caracatiţă siciliană din romanul „Moarte şi portocale la Palermo”. Birocraţia bucureşteană preferă subminarea statului şi a economiei româneşti, decât să cedeze descentralizării şi regionalizării resurselor. Politicienii „miticizaţi” urăsc Ardealul şi refuză orice proiect de regenerare morală a naţiunii. Pentru ei România e o feudă în slujba Bucureştiului, adică a aparatului centralizat şi birocratic corupt. Asaltul belicos al televiziunilor şi al presei scrise din Bucureşti asupra oricăror voci şi grupuri politice lucide şi raţionale de la Cluj, care doresc reformă şi regenerare politică, îmi dă speranţă. Ioan Rus şi Vasile Dâncu din „Grupul de la Cluj” sunt victimile „baronilor” vasali sistemului neo-feudal de la Bucureşti. Pretextul a fost pierderea alegerilor locale de la Cluj. Dacă Emil Boc nu ar fi câştigat alegerile zdrobitor ar fi urmat să fie eliminat de sistemul birocratic corupt al politicienilor dâmboviţeni. Cercurile politicii de „underground” de la Bucureşti reacţionează instinctiv şi disproporţionat de frică. E o teamă atavică faţă de românii ardeleni şi nu numai, că centrul de conducere al ţării se înclină spre Ardeal, pentru o Românie modernă şi europeană. Din ce în ce mai mulţi români ardeleni s-au săturat să-i reprezinte şi să-i conducă un sistem politic vicios din Bucureşti, nevertebrat şi bugetovor. Datorită corupţiei generalizate şi a lipsei aplicării actului de justiţie, democraţia românească se compromite în ochii românilor ardeleni. Pentru românul ardelean, Bucureştiul nu mai reprezintă viitorul României. Capitala de azi nu mai deţine cheia unui proiect naţional viabil de dezvoltare, ci un lest în calea unei reforme naţionale pentru regenerare politică, culturală şi economică a României. Sistemul corupt de tip balcanic acceptat şi promovat de către clasa politică de la Bucureşti este antinaţional şi contraproductiv în Ardeal. Regruparea politicienilor din Ardeal şi promovarea intereselor românilor ardeleni faţă de imixtiunile de tip mafiot ale clasei politice de pe malurile Dâmboviţei, trebuie să fie o primă etapă în construirea unui pod al transferului de putere dinspre Bucureşti spre Ardeal, în beneficul României, ca şi ţară cu o democraţie reală, fundamentată pe statul de drept şi pe o civilizaţie de tip central-european.



    Ionuţ Ţene

    RăspundețiȘtergere
  23. @tene ionut
    Cata drepatate ai! este exact asa cum spui. Eu zic ca sugestia ta spre o polarizare deja vizibila si un clivaj al tuturor fortelor democrate spre nucleul puternic reprezentat de domnul Boc sa se faca cu toate fortele politice de buna credinta. Sunt convins, iar domnul Boc a declarat deja, ca portile sunt deschise pentru domnul Dancu si pentru orice politician de buna credinta. Nu mai este timp de infiintat alte partide. Domnul Boc, impreuna cu grupul de reformatori de la Cluj vor avea un maxim de reprezentativitate, iar ardealul poate da o lectie frumoasa miticilor de la Bucuresti. Numai uniti mai pot sta in fata tavalugului rosu de la Bucuresti.

    RăspundețiȘtergere
  24. E trist uneori sa constati ca apartii unei familii formata dintr-un tata care fura si e betiv, o mama lipsita de moralitate un numar de frati care copiaza modelul tatalui iar tu esti constrans sa ii accepti asa cum sunt, sa fii alaturi de ei, părtaş la toate nelegiuirile, dar lor nu le ajunge doar atât, trebuie sa te si bucuri alături de ei. Cand încerci sa le spui ca aşa ceva nu se poate face se uita încruntaţi la tine, te cred trădător si te privesc ca pe un duşman.... treptat începi sa te îndoieşti de judecata ta, de normalitatea ta, începi sa crezi si tu ca normalitatea ta e anormala.
    Am auzit zilele trecute un coleg reproducând o replica de care mă temeam sa o aud in Cluj "ei si ce daca a furat, înseamnă ca e băiat deştept" simţeam ca nu mai pot rezista, atât de rău ne-am pervertit? Cel mai trist e ca am fost doar doua persoane care am încercat sa ii combatem afirmaţia.
    Ne este teama sa spunem ca noi nu suntem aşa?
    Ne este teama sa luam atitudine si sa ne delimitam de mizeria dâmboviţeana doar sa nu fim taxaţi ca trădători?
    E trist sa simţi ca eşti acceptat in propria familie doar cu condiţia sa taci !

    RăspundețiȘtergere
  25. Domnule Dancu, este nedrept ce vi se intampla si e clar ca lumina zilei ca nedreptatea vine din mana lunga a lui Iliescu cel Batran si Rosu. Daca dorea sa aplice principiul dupa care cine pierde isi da demisia, si lasa locul vancant, ar fi trebuit sa inceapa cu referendumul initiat pentru suspendarea presedintelui ales al Romaniei, domnul Traian Basescu. Stim cu totii de ce nu a facut-o. Ar fi trebuit sa-si demita toti parlamentarii si ar fi ramas fara uzurpatorii de meserie.

    RăspundețiȘtergere
  26. In PSD, demagogia de partid devine politica de partid. Bucurestiul, consecvent cu pozitia lui Vanghelie, liderul organizatiei PSD care a piedut alegerile locale, il numeste pe Diaconescu, marele looser al alegerilor din capitala sa vina sa dea lectii reformatorilor de la Cluj. Parca il vad pe Diaconescu la catedra, ardelenii stand cuminti in amfiteatru, cum se aseaza el tacticos, deschide catalogul, si spune: Sa va ascult individual sau sa va dau un extemporal ? Spuneti repede ca ma grabesc, preferati oralul?
    Jenant! Oare in PSD nu mai exista barbati ? nu mai exista onoare ? Cum vor dori ei sa aduca eficienta in orgabizatia de la Cluj? Numind looserii din capitala sa vina sa va tina lectii despre cum se castiga alegerile? de ce nu l-au trimis pe Vanghelie, sau pe Oprisan, sau pe Mazare? Oare pentru ca marii castigatori ai PSD-ului nu au cuvintele la ei, si pentru ca diferentele de cultura dintre "Grupul de la Cluj" si restul partidului ar fi fost stanjenitor de mari?
    Dumnezeule, in ce tara traim !

    RăspundețiȘtergere
  27. Este foarte clar că PSD- conducerea centrală a realizat că nu are nevoie de scandal înainte de alegeri. Poziţia tranşanta a domnului Dâncu le-a redus pentru moment avântul revoluţionar. întrebarea este până când? E aceasta o poziţie de durată sau doar s-a pus "niţel" batista pe ţambal?
    Domnul Diaconescu este fără îndoială un om respectabil. Mă întreb doar dacă are de spus ceva nou si inca necunoscut de oamenii politici clujeni.
    Nu vreau sa fiu pesimist dar cred ca mai degrabă s-a optat pentru varianta "sa nu se piardă ceea ce avem" decât "sa câştigăm ceva in plus".
    Problema PSD- Cluj nu este la Cluj ci la Bucureşti, la Cluj oamenii au votat masiv cu PDL pentru că au perceput că liderii locali ai PDL,(fals după părerea mea)au mai mare putere si influenta la nivel central.Este si meritul lor pentru că de exemplu in privinţa autostrăzii Transilvania, au luptat si au avut câştig de cauza pentru moment, chiar dacă preşedintele Basescu era decis sa renunţe la contract.
    Liderii politici ai PSD, mai ales cei locali, nu au folosit acest atu important deşi autostrada Transilvania este un proiect propriu pe care se puteau aduce multe puncte electorale.
    Un alt exemplu este momentul in care domnul Puscas a primit "ca recompensa" locul 3 pentru alegerile Europene deşi merita pe deplin sa fie port stindardul PSD pentru Parlamentul European....
    Liderii politici ai PSD Cluj au fost uşor, uşor eclipsaţi de miticii gen Vanghelie.
    Daca liderii PSD Cluj vor reuşii sa găsească proiecte valabile si specifice la care sa ii cointereseze pe cetăţenii din Ardeal iar aceste proiecte vor fi in permanenta aduse in discuţiile publice ale liderilor de la centru, sunt convins ca nu e nevoie nimeni sa reorganizeze organizaţia de la Cluj.
    Va readuc in memorie un motto al unei emisiuni:
    "Nations needs leaders and leaders needs ambitions"

    RăspundețiȘtergere
  28. Tot ce fac sudistii e sa-i acuze pe ardelenii care sunt pro autonomie ca sunt unguri.Dragoste cu forta nu se face.Vorba PSD:"bugetul va sprijini indeosebi zonele defavorizate(sudul Moldovei,Oltenia)" in traducere "sa-i sprijinim pe puturosi si sa ne ajutam rudele din ministere si regii.Vrem autonomie!

    RăspundețiȘtergere
  29. Felicitări pentru poziţia de onoare domnule profesor, va doresc succes si sper ca Institutul Social-democrat din Transilvania sa reprezinte un pol politic de succes care sa demonstreze ca monopolul ideilor de dreptate sociala nu e deţinut de foştii secretari ai partidului comunist si nici de baronii roşii.
    Curaj,Onoare,Inteligenta si Determinare

    RăspundețiȘtergere

Nu striga niciodată ajutor

Am regăsit azi într-o librărie un volum apărut în pandemie, scris de Mircea Cărtărescu. Mi-am dat seama că m-a ajutat în pandemie pentru că ...